Blir du kristen ved å oppføre deg som kristen?

13.03.2017 / berosvik

“Er ikke helt sikker”

Døden er aldri enkel. Det er ekstra vanskelig når det er en som ikke tror som er død. Og så er det de som kommer i en “er ikke helt sikker” kategori. Dette skriver misjonærene John og Jessi George.

De har nettopp opplevd at en som døde var i denne kategorien.

Å kunne de riktige ordene

De håper selvfølgelig at hun er hos Jesus, men John og Jessi vet ikke sikkert. Dette har utfordret dem til å tenke grundig gjennom hvordan de formidler frelsesbudskapet til disse landsbyboerne i Papua Ny-Guinea.

“Vi arbeider fortsatt med dem som sier de er troende. De som siterer fra den kronologiske bibelundervisningen fra begynnelse til slutt, men som ikke viser noen som helst av Åndens frukt i sine daglige liv,” skriver Georges. “Vi har også dem som kan avlegge klare og tydelige vitnesbyrd, … men som ofte er årsak til oppstyr og diskusjoner.”

Å kjenne Jesus

Har de egentlig forstått eller legger de bare nye sannheter til sin gamle animistiske tro?

John og Jessi fortalte at “et av de viktigste verktøyene i det animistiske verktøyskrinet er å bruke ‘magiske ord’ … for å manipulere åndene … for å få dem til å gi dem det de vil ha for å få et godt liv.

“Spørsmålet vi stiller oss selv er: Kjenner disse menneskene Jesus og Hans verk på korset, eller stoler de bare på de ‘magiske ordene’ som vi har bundet så vakkert inn i en bok?”

Be om at hewafolket må komme til tro på personen Jesus.

NTM Norge